Vill du göra dig snygg inför sommaren? Kanske du känner att du vill förändra något på din kropp som stört dig länge?

Ett av de mest växande ingreppen hos män är bröstförminskning. Detta ingrepp, dvs bröstförminskning för män i Stockholm och andra svenska städer är som sagt ett mer och mer vanligt ingrepp som normalt av en legitimerad kirurg  på plastikklinilk som utför plastikkirurgi i Stockholm.

Bröstförminskning (man)

Vissa män har ett eller två bröst som är onormalt stora. Detta tillstånd, som kallas gynekomasti (läs mer här om gynekomsti: https://www.internetmedicin.se/behandlingsoversikter/endokrinologi/gynekomasti/) kan orsakas av en hormonell obalans eller av kraftig övervikt, vilket kan öka östrogennivåerna och få bröstvävnaden att växa. Det finns möjlighet för dig med detta problem att få behandling av Gynekomasti i Stockholm och andra större städer i Sverige.

Bröstförminskning är ett alternativ för män med gynekomasti. Den kan också användas för att strama upp bröstområdet efter en betydande viktnedgång som har lett till att huden har hängts ned.

Operationen är dock inte lämplig för män som har stora bröst enbart på grund av övervikt.

Bröstförminskningskirurgi är vanligtvis inte tillgänglig inom den traditionella sjukvården, men du kan däremot få hjälp med bröstförminskning (och så klart andra skönhetsingrepp) hos en seriös och privat skönhetsklinik.

I sällsynta fall kan sjukvården erbjuda manlig bröstförminskning om:

  • Du har haft gynekomastia under lång tid.
  • Den inte har svarat på andra behandlingar
  • Det orsakar betydande smärta eller lidande

Hur mycket kostar en operation för bröstförminskning för män?

I Sverige kostar bröstförminskning operationer för män mellan 35000 till 50000, plus kostnaden för eventuella konsultationer eller uppföljning som kanske inte ingår i priset.

Du kan ofta få gratis konsultation innan du bestämmer dig för att genomföra detta ingrepp. Då går ni igenom fördelar, nackdelar samt tittar på hur eventuell efterbehandling kommer att se ut.

Om du har frågor eller undrar om detta ingrepp är något för just dig så kan du enkelt googla och sedan ta kontakt med en klinik nära dig idag och få tid för denna inledande konsultation.

Lycka till med ditt skönhetsingrepp!