Den nya marknaden kring tredjepartslogistik ehandel är så bra! Det har öppnat upp helt nya möjligheter för enkla jobb- något som alla länder behöver. Om du är en mer social person kan du jobba på ett bemanningsföretag, eller om du är en mer analytisk person som föredrar att jobba själv passar det också. Det passar även superbra för studenter som vill jobba vid sidan av studierna. Men vad är egentligen ett bemanningsföretag och vad gör du som anställd? Oavsett så är företagsflaggor ett viktigt komplement till alla företag med en fasad.

 

Ett bemanningsföretag är ett företag som har anställda som de i sin tur hyr ut till andra företag, det kan vara allt ifrån matbutiker till kontorsjobb som behöver extra personal. Det finns olika typer av bemanningsföretag och bordsflaggor.

 

  • Bemanning: detta innebär att företaget hyr ut sina egna anställda till ett företag som är i behov av avlastning exempelvis. Dessa konsulterande anställda ses som en anställd hos kundföretaget. Många företag vill ha kurser i diverse ämnen och brukar anställa konsulter för att etablera en viss arbetsgång i företaget. Detta är en typ av bemanning som företagen sysslar med. Det kan även vara något lite enklare som att en ordinarie anställd är sjukskriven eller ska vara borta från jobbet en längre tid, då brukar man ta in någon temporärt, vilket ju är en jättebra lösning!
  • Företaget kan även hjälpa ett kundföretag med  rekrytering. Då sköts hela processen från att det kommer ut att företaget söker ny personal till själva påskrivningen av kontraktet. Detta kan underlätta väldigt mycket för företag som inte har ett HR team som kan ta hand om rekryteringsprocessen. När man har ett litet företag kan någon typ av chef sitta och lyssna på anställningsintervjuer och sålla, men när företaget växer kan det vara svårt att hitta tiden, då är det väldigt enkelt och smart att ha ett konsultföretag som tar hand om denna process och ser till att det blir bra gjort.

 

Konsultföretag brukar även räknas in i kategorin bemanningsföretag, men då brukar det åsyftas högre utbildad, eller specialiserad personal som hyrs ut. Detta kan vara till en kurs eller som ordinarie personal under en tid. Det är mycket vanligt att företag anställer människor för att ta hand om företagets svarsservice, alltså kundtjänst. Något väldigt uppskattat hos lite större, men även mindre företag som kanske endast behöver ett fåtal som kan hjälpa till med detta och inte en hel avdelning. Det finns även många bemanningsföretag som sysslar med hjälp i lager och frakt. Då har företaget ett lager som kundföretaget får ha sina produkter i, och de packar samt ansvarar för leveransen av produkterna till kundföretagets kunder.